Çanakkale’de Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci değerlendirildi  
Çanakkale’de Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci değerlendirildi

Çanakkale’de Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci değerlendirildi

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, “Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz. Bakanlık olarak, öğretmenlik boyunca onları geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz“

Çanakkale’de Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci değerlendirildi

"Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Programı" kapsamında Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli´nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Toplantıya konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Bakanlığın öğretmen yetiştirmede yeni bir dönem başlattığını söyledi. Ataması yapılan öğretmenlerin doğrudan sınıflara gitmek yerine programa tabi tutulduğunu belirten Ahmet Emre Bilgili, "Artık atamasını yaptığımız öğretmenler doğrudan okullarına, sınıflarına gitmiyor. 6 aylık bir eğitim döneminden geçerek sınıflarına ve öğrencilerine daha alışıp gidiyor." diye konuştu.

 

Bilgili, geçen şubat ayında atanan 30 bin öğretmenin ülke genelinde 6 aylık eğitime tabi tutulduğunu dile getirdi. Söz konusu öğretmenlerin başlarında, "danışman öğretmen" olarak adlandırılan görevliler olduğunu ifade eden Ahmet Emre Bilgili, şunları kaydetti: "Öğretmen, öğretmenin gölgesi altında yetişir. Tecrübeli öğretmenler yeni öğretmenlere bilgilerini aktaracak, onlarla beraber sınıflara girecek, şehri, okulu, sınıfı tanıyacak, kültürü, kültürel mirası tanıyacak, öğretmenlerimiz daha donanımlı hale gelecek. Bu da doğal olarak öğrenciye yansıyacak. Daha iyi öğrencilerimiz yetişecek. Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz. Bakanlık olarak, öğretmenlik boyunca onları geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz." Toplantıya,  186 aday öğretmen katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.